celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 19 Ocak 2023 245 Görüntüleme

Trump, önseçim anketine göre en yakın rakibinin 17 puan önünde

ABD’de Morning Consult tarafından düzenlenen bir ankete göre, eski Başkan Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi adaylar arasından en güçlü rakibi olarak görülen Florida Valisi Ron DeSantis’in 17 puan önünde oy aldı.

Anket sonuçlarına göre, Trump seçmenler tarafından yüzde 48 oy alırken, DeSantis ise yüzde 31 oy aldı.

Ankete göre, 2024 Başkanlık seçimi için yarışacak diğer diğer potansiyel adaylar arasında ise eski Başkan Yardımcısı Mike Pence yüzde 8, eski Milletvekili Liz Cheney yüzde 3, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley ve Teksas Senatörü Ted Cruz yüzde 2 oy aldı.

BİDEN’A KARŞI KİM DAHA İYİ?

Ivana Trump’ın vasiyeti ortaya çıktı: Donald Trump’a hiçbir şey bırakmadı

Haberi Görüntüle

Anket, Florida Valisi DeSantis’in bir genel seçim karşılaşmasında, ABD Başkanı Joe Biden’a karşı Trump’tan daha iyi performans gösterebileceğin ortaya koydu.

Seçmenler, Başkan Biden’ın 2024 seçimlerinde tekrar aday olması durumunda, DeSantis’e yüzde 44, Biden’a ise yüzde 41 oy verdi. Trump ise yüzde 43’e karşı yüzde 40 oy alarak Biden’ın 3 puan gerisinde kaldı.

Anketin, 13-15 Ocak tarihlerinde 829 potansiyel Cumhuriyetçi ön seçmeni arasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Florida Valisi DeSantis, şu ana kadar 2024 başkanlık seçimlerine adaylığı konusunda henüz bir açıklama yapmazken, Trump ise, geçtiğimiz sene kasım ayında adaylığını açıklayan ilk büyük Cumhuriyetçi olmuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com