celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 22 Mart 2021 433 Görüntüleme

Biden, Aliyev’in Nevruz Bayramı’nı kutladı

ABD Başkanı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Biden, gönderdiği kutlama mesajında Aliyev’e ve Azerbaycan halkına mutlu ve bereketli bir nevruz dileklerinde bulunarak bu yenilenme çağının iş birliği ve barışa olan bağlılığın yeniden teyidi için fırsat olduğunu kaydetti.

“BÖLGESEL UZLAŞI KONULARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN AZERBAYCAN’LA ÇALIŞACAĞIZ”

Ortak güvenlik endişeleri ve bölgesel uzlaşı konularının çözümü için Azerbaycan’la birlikte çalışacaklarını belirten Biden, AGİT Minsk Grubu eş başkanı olarak, Dağlık Karabağ sorununun kalıcı ve barışçıl çözümüne ulaşmalarında taraflara yardımcı olmaya ve müreffeh ve barışçıl bir gelecek için Ermenistan ile Azerbaycan arasında uzlaşmayı teşvik etmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Biden, Azerbaycan’da ekonominin çeşitlendirilmesi yönündeki girişimleri ve Hazar Denizi’nde enerji imkanlarının geliştirilmesi çabalarını desteklediklerini bildirerek ABD’nin ekonomik iş birliği için yeni fırsatları gözden geçirmek arzusunda olduğunu kaydetti.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com