celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 15 Mart 2017 608 Görüntüleme

Kredi Kartları Online Alışverişe Kapatılıyor

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu aldığı yeni kararla Türkiye'de kullanılan bütün kredi kartlarını internet kullanımına kapatıyor.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu aldığı yeni kararla Türkiye’de kullanılan bütün kredi kartlarını internet kullanımına kapatıyor.

Dijital çağın gelişmesiyle beraber artan internet kullanımı beraberinde alışverişi de elektronik ortama taşıdı. Kredi kartı ve kişisel bilgilerin internette kullanılmaya başlanmasıyla beraber artan kredi kartı dolandırıcılığına Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu bir düzenleme getirdi.

17 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemenin ardından kart sahibi tarafından bankaya onaylatılmayan kartlar internet alışverişlerinde kullanılamayacak. Yeni çıkarılacak kredi kartları artık online alışveriş özelliği kapalı olarak kullanıcıya teslim edilecek ve kullanıcı istediği takdirde bankayla iletişime geçerek bu özelliği açtırabilecek.

176 milyon kredi kartın kullanıldığı Türkiye’de bu karar daha önce online kullanıma açılmış kredi kartlarını da kapsıyor. Yani daha önce bankanıza onay vermiş olsanız bile yine de 17 Ağustos tarihinden sonra bankanızı arayarak onay işlemini yenilemeniz gerekecek.

Getirilen bu düzenlemenin amacının tamamen güvenlik olduğu belirtilirken kredi kartı sahipleri de bu uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com