celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 3 Şubat 2017 546 Görüntüleme

Darbeci Sanılan Başçavuş Şehitliğe Defnedildi

Savcılık tarafından darbeci olmadığı ve darbeciler tarafından şehit edildiği belirlenen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın cenazesi de Muğla'daki mezarlıktan alınarak Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

15 Temmuz’da gerçekleştirilen FETÖ‘cü darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısı üzerine sivil kıyafetlerle Genelkurmay Başkanlığı önüne giden ve darbecilere direnirken başından vurularak öldürülen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın cenazesi şehitliğe taşındı.

11 Temmuz’da Erzincan’dan Ankara’ya taşınan ve atandığı Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı’nda göreve başlamayı beklerken darbe girişimi olması sonucu sokağa çıkarak darbecilere direnen ve bu sırada başından vurularak öldürülen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş darbeci olduğundan şüphelenildiği için şehit sayılmadı ve mevlit bile okunmasına izin verilmeden Muğla’da toprağa verildi. Oğlunun darbeci olmadığını ve darbeciler tarafından öldürüldüğünü, bu yüzden şehit sayılmasını isteyen Anne Bilsen Dağdaş’ın isteği gerçekleşti ve gerçekler ortaya çıkınca darbeciler tarafından öldürüldüğü anlaşılan Ziya İlhan Dağdaş şehit sayıldı ve ailesine Şehadet Belgesi verildi.

Savcılık tarafından darbeci olmadığı ve darbeciler tarafından şehit edildiği belirlenen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın cenazesi de Muğla’daki mezarlıktan alınarak Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın cenazesine İl Müftüsü ve bir çok siyasi de katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com