celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 6 Şubat 2017 529 Görüntüleme

Camide Referandum Propagandasına Cemaatten Tepki

Önümüzdeki aylarda yapılacak başkanlık seçimi için referandum sürecine şimdi de cami imamları katıldı.

Önümüzdeki aylarda yapılacak başkanlık seçimi için referandum sürecine şimdi de cami imamları katıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü namaz öncesi vaazda referandumda Hayır oyu verecekleri hainlikle suçlayan imam cemaatten tepki alınca vaazı kısa kesmek zorunda kaldı.

Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç Cuma namazı öncesi kürsüde AKP propogandası yapıp, AKP’nin yaptığı icraatleri sayarak başkanlık seçiminde evet oyu verilmesi gerektiğini ve hayır oyu vereceklerin hain olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine cemaatten tepkiler yükselince İmam Güleç hayır oyu vereceklere de saygılı olduklarını belirtince cemaat hain ilan edildiklerini belirterek camide siyaset yapılmamasını istedi. İmam da bunun üzerine vaazını sonlandırarak kürsüden inip namazı kıldırdı.

Geçtiğimiz gün de Başbakan Binali Yıldırım referandumda hayır oyu vereceklerin terörist olduğunu, hayır oyu verenlere bakarak evet oyu vermeleri gerektiğini ifade etmiş, bunun üzerine bir çok kesimden yine tepkiler almıştı.

Referandum sürecinde sokaklarda hayır bildirileri dağıtanların da zorla gözaltına alınması referandum sürecinin çok da adil geçmeyeceği konusunda endişelere neden oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com