celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Featured, Siyaset 20 Nisan 2018 717 Görüntüleme

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil RTÜK’ü Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Nihat YEŞİL, Başbakan Binali Yıldırım’a; ATATÜRK’E Subliminal Hakaret hakkında, RTÜK’ün “elini kolunu” sıkıca kim bağladı, neden bir şey yapamıyor?” diye sordu.

Tek soruluk ironik yazılı önergesi şöyle;

“TRT Çocuk ’ta yayınlanan “İstanbul Muhafızları” adlı çizgi filmin 8 Kasım 2017 tarihli bölümünde Atatürk’e yapılan hakarete, RTÜK’ten ceza çıkmamıştır.

Filmde, “Kötü adam” çocukları aşağılıyor, ellerinin sıkıca bağlanmasını istiyor, çocukları bağlayan kişi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı kâğıdı göstererek, “Bunu ne yapayım patron?” diye soruyordu. Kötü adam da, ‘Onu sıkı bağlamana gerek yok, nasıl olsa bir şey yapamaz” cevabını veriyordu.

Bu bağlamda;

1. Konuyla ilgili olarak, “RTÜK’ün eli kolu sıkıca bağlı nasıl olsa ceza yazamaz” diye “sehven de” olsa bir algı yaratılması; caydırıcı cezaları ile anılan kurum üzerinde, ikircikli bir durum yaratmamış mıdır?”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com