celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 4 Ekim 2018 394 Görüntüleme

Eski başbakanın eşine para temize çıkartma suçlaması

Lüks ve mücevher tutkusuyla bilinen Mansor, yöneltilen 17 suçlamanın tamamını reddetti.

Bugün başkent Kuala Lumpur’da adliyeye getirilirken basın mensuplarına el sallayan ve öpücükler yollayan Mansor, dün geceyi nezarethanede geçirmişti.

66 yaşındaki Mansor için 2 milyon ringgit (483 bin dolar) kefalet ücreti belirlendi. Soruşturma dahilinde Mayıs ayında çiftin evine yapılan baskında çok sayıda lüks çanta, mücevher ve çok miktarda nakde el konulmuştu.

Eski başbakan Necip Razak kendi döneminde kurulan 1MDB adlı varlık fonundan 700 milyon doları kendi hesaplarına aktarmakla suçlanıyordu. Razak’a bu kapsamda 32 öbür suçlama yöneltildi.

SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Necip Razak da bu suçlardan yargılanacağı dava öncesinde bugün mahkeme salonundaydı. Eski başbakan, kendine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor.

Razak Mayıs ayındaki genel seçimi Mahathir Muhammed’e kaybetmiş ve seçimin ardındaki yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı.

Başkent Kuala Lumpur’u parasal bir merkeze dönüştürmek ve stratejik yatırımlarla ekonomiye katkı maddesi karşılamak amacıyla kurulduğu açıklanan 1MDB, 2015 yılından sonra 11 milyar dolarlık borçlarının bir kısmını ödeyemediği gerekçesiyle eleştiriler almaya başlamıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com