celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Spor 7 Ekim 2018 406 Görüntüleme

Beşiktaş’tan flaş izah etme: Futbolcular saldırıya uğradı!

Konyaspor ile Beşiktaş’ın U21 takımlarının oynadığı maçın bitiminde tartışma çıktı. Ev sahibi Konyaspor’un futbolcuları, teknik heyeti ve sahaya giren taraftarlar, Beşiktaş U21 Takımı’nın futbolcularına ve teknik direktör Yasin Sülün’e saldırıda bulundu. Sahaya giren polisler, kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Bu sırada haricen yer alan taraftarlardan bazılarının, “Parçala” diye bağırması uyarı çekti.

Beşiktaş U21 Teknik Direktörü Yasin Sülün, maceralı maç sonrası yaptığı açıklamada, “Karşılaşmanın arkasında futbolcular arasında sözlü bir sataşma oldu. Fakat ne olduysa bir anda sahaya çoğu sivil kişi girdi. Bu şahısların kim olduklarını bilmiyoruz. Taraftar da olabilir. Keza Konyaspor tarafından yönetimsel bir görevli, o da futbolculara saldırdı.

Konya’da Beşiktaş oyuncularına saldırı!

Oyuncularımızdan birinin kafasında koskocoman bir şişme var. Bir tanesinin dişinde kırık var. Öteki oyuncularımıza da vurdular. Gerekli darp raporlarını alıyoruz. Şimdi de A takımın maçını bekleyip, A takımla birlikte İstanbul’a döneceğiz. Yöneticilerimiz de sağ olsun, hemen konuyla ilgilendi ve tümü aradı. Zorunlu yerlere, gerekli başvuruları da yapacaklardır” dedi.

BEŞİKTAŞ: “SALDIRIYI KINIYORUZ”

Beşiktaş, U21 Ligi’nde oynanan Konyaspor – Beşiktaş maçında meydana çıkan olaylara dair tanımlama yaptı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada hamle kınanırken gereken yasal girişimlerin yapılacağı ve konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Beşiktaş’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Konyaspor-Beşiktaş U-21 Süper Lig müsabakasından sonradan saha içinde futbolcularımıza karşın saldırıyı kabul edilemez buluyor ve güçlü olarak kınıyoruz.

Görüntülerden de anlaşıldığı üzere, gencecik çocuklarımızın üstüne saldırgan; taraftarı, sporcusu, teknik çalışanı ve/veya yöneticisinin hangi açgözlülük, hangi dehşet duygusuyla bu saldırıyı gerçekleştirdiği tüm kamuoyu için anlaşılamaz bir durumdur.

Böyle feci bir olayı Konya halkının ve Konyaspor camiasının da kabul etmesinin olası olmadığına inanıyoruz.

Altyapı takımlarının futbolumuzun geleceği olduğu ve altyapılarda her şeyden önce iyi insan almak ve centilmenlik ruhunun öğretilmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, Konya’da yaşanan bu hücum maalesef ki aynı zamanda Türk futbolunun geleceğine yönelik bir saldırıdır.

Sporun ruhuna tutarsız bu saldırıda darp edilen sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Kulübümüz, suç duyurusu ve takibinde yasal her türlü girişimde bulunarak sorumluların cezalandırılması için konunun takipçisi olacaktır.

Saygılarımızla,

Beşiktaş JK

KONYASPOR’: “OLAYLARI BU NOKTAYA GETİREN YASİN SÜLÜN’DÜR”

Konyaspor da devlete ait internet sitesinden konuya dair bir yorumlama yaptı:

Bilindiği üzere Beşiktaş Kulübü UEFA Avrupa Liginde geçtiğimiz Perşembe gecesi Malmö ile oynadığı karşılaşmanın arkasında doğruca Konya’ya gelmiş ve burada hazırlıklarına devam etmiştir. Bu zaman dahilinde Atiker Konyaspor Kulübü olarak kendilerine tesislerimizi açarak her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında azami derece hassasiyet gözetilmiştir.

Oysa bugün U21 takımımız ile Beşiktaş U21 takımı aralarında oynanan karşılaşmanın sonunda beğenilmeyen ve şüphesiz tasvip etmediğimiz olaylar yaşanmıştır. Değişik kaynaklardan yaptığımız araştırma ve değerlendirmeler sonucunda, olayların başlangıcının müsabakanın 76. dakikasında oyundan atılan Beşiktaş U21 Teknik Sorumlusu Yasin Sülün’ün hakeme, emniyet görevlilerine ve seyircilere yaptığı kışkırtma batmış hareketler olduğu anlaşılmıştır.

Olayların nereden, nasıl çıktığına, kimin kışkırtma ettiğine bakmaksızın, sonuçlarının kabul edilemez olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu doğrultuda camiamızın misyonuna ve sportmenliğe yakışık almaz tutum, tutum ve hareketlere elbette hoşgörü göstermeyeceğiz. Olaylara karışan teknik adam, sporcu ve yönetimle ilgili sorumlularla ilgili her türlü disiplin soruşturmasını en ince detaylarına kadar yapacağız. Sonuç itibariyle ortaya çıkan nahoş durumun müsebbiplerine gereken en ağır yaptırımları herhangi bir hafifletme gerekçesine prim vermeden uygulayacağız.

Bu bağlamda Beşiktaş U21 takımı futbolcularına, görüntülerde net bir şekilde görüldüğü üzere baygınlık geçirip yere düşen ve yerdeyken darbe alan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şampiyon tamamladığımız bir müsabakanın gerisinde bilhassa olayları başlatan taraf olarak lanse edilmemizi de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

bununla beraber olayların bu noktaya gelmesinde birinci derecede sorumluluğu bulunan Teknik Sorumlu Yasin Sülün hakkında alınacak kararı ve Beşiktaş Kulübünün göstereceği hassasiyeti yakından takip edeceğimizi de bilhassa belirtmek isteriz.

U21 takımımızla ilgili her türlü seçenek ve alternatif gündemimizde objektif bir biçimde değerlendirilecektir ve bu tür vakaların bitmiş yaşanmaması namına kulübümüz olayı geçiştirmeden üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com