celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 1 Ocak 2016 1003 Görüntüleme

Yeni Yıla Girerken Whatsapp Şoku

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından Whatsapp, yeni yıla girmemize saatler kala kullanıcılarına büyük bir şok yaşattı.

Akıllı telefon kullanan hemen hemen herkesin telefonunda yer alan ve internet ağını kullanarak kullanıcıların mesajlaşmalarını, ses, görüntü ve video gönderip almalarını sağlayan uygulama 2015’in son saatlerinde yaşanan erişim problemiyle kullanıcılarına büyük şok yaşattı. Whatsapp tarafından erişim problemiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, yaşanan bu sorunla beraber Whatsapp Twitter’da dünya ve Türkiye gündemine girmeyi başardı. Kullanıcılar #WhatsApp etiketiyle Twitter’dan sorunlarını paylaşmaya ve şikayette bulunmaya başlayınca etiket bir anda dünya gündemine girmeyi başardı.

Dünyanın en hızlı büyüyen mobil uygulamalarından olmayı kısa sürede başaran ve geçtiğimiz sene 19 milyar dolara satın alınan Whatsapp kendisini geliştirmek ve uygulamayı daha kullanışlı hale getirebilmek için Facebook tarafından arge çalışmalarına başlanmıştı.

Bilgi güvenliği ve kişisel hakların gizliliği kuralının evrenselliği nedeniyle bir çok sivil toplum kuruluşu bu satın almaya karşı çıkmış ve kişisel bilgilerin güvende olmadığını iddia etmişti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com