celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 3 Ocak 2016 829 Görüntüleme

Yeni Yıla Yeni Zamlarla Girdik

Türkiye yeni yıla yine zamlar ve artan vergilerle beraber girdi. Zamların arasında en dikkat çeken sigara, içki ve elektriğe yapılan zamlar oldu. 1 Ocak itibariyle rakının vergisi 6.5 TL arttırılırken, elektriğe ise yüzde 7’ye yakın bir zam yapıldı. Tütün ürünlerine yapılan zamla beraber sigara fiyatlarında en fazla 1 lira olacak şekilde zam bekleniyor.

Hükümetin emekliye, asgari ücretliye verdiği vaatleri gerçekleştirmesi ile bütçeye binen yük yapılan zamlarla hafifletilmeye çalışılıyor. Trafik cezalarına, sigaraya, alkole ve elektriğe yapılan zamlar vatandaşa yine yükler bindirdi. Yapılan bu zamlara vatandaş verdiklerini geri alıyorlar diyerek tepki gösterirken, vatandaşın cebinde yine bir şey kalmayacak.

Yapılan bu zamlarla bütçede oluşacak açığın kapatılması hedeflenirken, 1 paket sigaradan alınan vergi ücreti 4,20 TL’den 4,42 TL’ye çıkarıldı. Maktu vergiyle beraber 1 paket sigaradan alınan toplam verdi 4,66 TL’ye kadar çıkarıldı. Kış günlerinin gelmesiyle elektriğin en çok harcandığı döneme girmemizle beraber elektriğe yapılan yüzde 6,8’lik zam vatandaşı iyice bunalttı. Yapılan bu zamlarla beraber elektrik alanında vatandaşın daha kaliteli hizmet alacağını vurgulayan yetkililer yatırımlar nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com