celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 30 Aralık 2015 867 Görüntüleme

Asgari Ücret Resmi Olarak 1300 TL Oldu

1 Kasım seçimlerinden önce bütün partilerin ekonomik vaatleri arasında yer alan asgari ücret, resmi olarak açıklandı.

Seçimlerden önce, iktidar oldukları takdirde asgari ücretin 1300 TL olacağını söyleyen AK Parti, iktidara geldikten sonra verdiği sözde durdu ve asgari ücreti net olarak 1300 TL yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada asgari ücret tespit komisyonuyla anlaşmaya varıldığını ve asgari ücretin 2016 başından itibaren 1300 TL’ye çıkarıldığını söyledi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada asgari ücretin 1300 TL olmasıyla beraber işverene binecek ekstra yükün %40’lık bölümünün sadece 2016 yılında devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Bu sene asgari ücretli bir çalışanın işveren maliyeti 1496 TL iken, asgari ücretin net 1300 TL olmasıyla beraber asgari ücretin işverene toplam maliyeti 1933 TL olacak. Bu maliyetin 110 TL’sini 2016 yılı için devlet karşılayacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com