celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 30 Aralık 2015 946 Görüntüleme

Haluk Pekşen Halk Bankası Yetkililerine Dava Açtı

17-25 Aralık operasyonlarında tutuklanan bir çok kişinin arasında zamanın Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da vardı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Süleyman Aslan ve yine eski müdür Hüseyin Aydın hakkında 2.5 milyarlık batağa neden oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Tek seferde yapılabilecek en büyük zimmet suçunun işlendiğini iddia eden Pekşen, Halk Bankası’nı iktidar partisini finanse etmekle suçladı. Halk Bankası’nın AKP’yi finanse ettiğini ve kamu bankalarının nasıl siyasete alet edildiğinin en büyük kanıtı olduğunu söyleyen Pekşen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesini sundu.

Şikayeti hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Pekşen, zimmet suçunun evraklarını da savcılığa ilettiğini açıkladı. BDDK’nın da bu zimmet suçunu görmediğini söyleyen Pekşen Avrupa Ceza Hakimleri Kurulu’na da gerekli başvuruyu yapacağını kaydetti. Bankanın Yıldızlar Holding‘e verdiği kredinin batık kredi olduğunu ve Türk bankacılık tarihine geçtiğini söyledi. Pekşen ayrıca bunun bir kamu davası olduğunu ve kamu zararına neden olan kişiler hakkında da kamu davası açılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com