celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 17 Şubat 2016 999 Görüntüleme

Orhan Pamuk’a Murat Bardakçı’dan Çüş!

Türkiye’nin Nobel ödüllü ilk yazarı ünvanını elinde bulunduran son romanı Kırmızı Saçlı Kadın’da yine Türk milliyetini aşağılayan ifadeler kullandı. Kitabı okuyan Murat Bardakçı kitaptan bir bölümü sosyal medyaya taşıyınca Orhan Pamuk sosyal medyada günün en çok konuşulan ismi olmayı başardı.

Habertürk yazarı Murat Bardakçı bugünkü köşesine Çüş Orhan Pamuk Çüş başlığıyla çıktı. Kitabın içeriğinden bir bölümü paylaşan Bardakçı, Orhan Pamuk’un kitapta anne ile oğul ilişkilerinin anlatıldığı bölümün hayal ürünü olduğunu; fakat Pamuk’un sanki ülkemizde her gün böyle olaylar yaşanıyormuş gibi yansıttığını yazdı. İlgili sayfada cinayet, tecavüz olaylarının kurgulanış biçiminin gerçeği yansıtmamasına rağmen Orhan Pamuk’un olayı ülkenin olağan durumu gibi yansıtmasının kitabın çevrilip yayınlanacağı ülkelerde Türkiye’nin yanlış tanınacağını yazdı. Eleştirmenler tarafından da kitabın çok sevilmesini eleştiren Bardakçı ülkede her gün yaşanan olaylar olarak anlatılan bölümün gerçekle hiç bir alakası olmadığını, böyle bir olayın Avrupa ülkelerinde ne haberlerde ne de kitaplarda bu şekilde anlatılamayacağını belirtti.

40 yıllık gazetecilik hayatında Orhan Pamuk’un belirttiği olaylar silsilesiyle ilgili bir habere dahi rastlamadığını belirten Bardakçı Orhan Pamuk’u sert bir dille eleştirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com