celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 22 Mart 2021 363 Görüntüleme

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge: AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edin

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, kanda pıhtılaşma iddialarının ardından birçok ülkede durdurulan ve tartışmaların odağına oturan Oxford-AstraZeneca aşısıyla ilgili açıklama yaptı.

Kluge, çevrim içi ortamda yapılan basın toplantısında konuştu, üst üste 3 hafta boyunca koronavirüs vakalarının Orta Avrupa, Balkanlar ve Baltık ülkelerinde artışa geçtiği uyarısında bulundu.

AVRUPALILARA ASTRAZENECA ÇAĞRISI

DSÖ yetkilisi, “Avrupa’da koronavirüsten ölenlerin sayısı geçen yıl olduğundan daha fazla.” dedi.

Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca’nın geliştirdiği aşıya ilişkin de konuşan Kluge, Avrupalıları bu aşıyı kullanmaya çağırdı.

“FAYDALARI RİSKLERİNDEN DAHA AĞIR BASIYOR”

Kluge, bazı ülkelerin aşıyı geçici olarak askıya almasına neden olan, kanda pıhtılaşma vakalarını da araştırdıklarını belirterek, “Ancak bu noktada, AstraZeneca aşısının şu ana kadarki faydaları risklerinden daha ağır basmaktadır ve hayat kurtarmak için kullanımı devam etmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşılardan olan Oxford-AstraZeneca’nın uygulanması, bazı ülkelerde, kanda pıhtılaşmaya yol açarak damar tıkanıklığı ve akciğer embolisi gibi hastalıklara neden olabileceği gerekçesiyle geçici olarak durdurulmuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com