celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 22 Mart 2021 384 Görüntüleme

Şili’de 6 aylık bebeğe ‘yanlışlıkla’ korona aşısı yapıldı

Tüm dünyada koronavirüs aşılama programları devam ederken, Güney Amerika ülkelerinden Şili’de garip bir olay yaşandı.

Yerel basında çıkan haberlerde, bir annenin 6 aylık bebeğini rutin aşılarının tamamlanması için Bio Bio bölgesinde yer alan Tirua kasabasında bulunan aile sağlığı merkezine götürdüğü ve bebeğe yanlışlıkla Sinovac tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının yapıldığı belirtildi.

Tirua aile sağlığı birimi de bebeğe koronavirüs aşısı yapıldığını kabul etti.

ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR YAN ETKİ YOK

Bebeğin ailesinin yanlış aşılama ile ilgili bilgilendirildiği ve bebeğin kontrol amaçlı gözlem altında tutulduğu açıklandı. Yetkililer, şu ana kadar bebekte herhangi bir yan etkiye rastlanmadığını aktarırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

ŞİLİ’DEKİ İLK AŞI SKANDALI BU DEĞİL

Şili’de daha öncede ilk dozda Pfizer aşısını olan bir grup insana ikinci dozda, Sinovac aşısı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanı Enrique Paris düzenlediği basın toplantısında, “Açıkçası, bu hatanın San Bernardo (Santiago’nun güney kesimi) bölgesinde 10 kişinin aşılanması sırasında meydana geldiği için üzgünüz. Ancak bunlar belirli vakalar. Durumu açıklığa kavuşturuyoruz” demişti.

Paris, bu kişilerin Pfizer ürünüyle tekrar aşılanacağını açıklamış, ancak ikinci dozun hemen değil 21 gün sonra yapılacağını duyurmuştu.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com