celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 7 Nisan 2021 449 Görüntüleme

NATO kurmayları Ukrayna’da

Rusya ile Ukrayna arasında ayrılıkçı bölgeler nedeniyle yşaşanan gerilim, iki ülkenin sınırlarına asker yığması ile daha da arttı.

ABD ve NATO’dan yardım isteyen Ukrayna, NATO’ya girebilmek için son birkaç yıldır ordusunu modernise etmeyi sürdürüyor.

UKRAYNA, NATO’YA GİDEMEK İÇİN ADIMLAR ATIYOR

Ukrayna’nın bu çabaları ve Rusya ile ygiderek artan gerilim doğrultusunda, Ukrayna ordusu ve NATO yetkilileri, ülkenin birliğe katılımını hızlandırmak için bir araya geldi.

NATO KURMAYLARI, UKRAYNA GELENKURMAYI İLE BULUŞTU

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, Ukrayna ve bölgedeki güvenlik durumunu ele aldı.

UKRAYNA ORDUSU, NATO STANDARTLARINA ÇIKARTILACAK

NATO standartları kapsamında Ukrayna ordusunda reform sürecinin görüşüldüğü toplantıda, Peach, örgütün Ukrayna’ya desteğinin devam edeceğini bildirdi.

HOMÇAK: “NATO İLE İLİŞKİLERİMİZ İVME KAZANDI”

Homçak da ziyaretin stratejik ortaklığa verilen önemi gösterdiğini ifade ederek NATO ve Ukrayna ordusu arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com