celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 1 Mayıs 2021 458 Görüntüleme

İngiltere’de son 24 saatte 2 bin 381 vaka

İngiltere’de koronavirüse bağlı günlük vaka ve can kaybı sayısı düşmeye devam ediyor.

TOPLAM VAKA SAYISI 4 MİLYON 416 BİNE ULAŞTI

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 2 bin 381 vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 4 milyon 416 bin 623’e ulaştığı kaydedildi.

Son 24 saat içinde 15 kişinin hayatını kaybettiği ülkede Covid-19 kaynaklı toplam can kaybı da 127 bin 517 oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19’a ilişkin aşı verilerine göre, toplamda 34 milyon 216 bin 87 kişinin aşının ilk dozunu aldığı, 14 milyon 532 bin 875 kişinin ise aşının her iki dozunu aldığı belirtildi.

VAKA SAYILARI OCAK AYINDAN BU YANA 20 KAT DAHA AZ

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere’de Covid-19 vakalarının geçen yazın sonunda görülen seviyelere geri döndüğünü söyleyerek, yaklaşık bin kişiden birinde enfeksiyon görüldüğünü açıkladı. İstatistik Ofisi ayrıca, vakaların Ocak ayı verilerine göre 20 kat daha az olduğunu aktardı.

AŞIDAN SONRA DA ENFEKSİYON GÖRÜLEBİLİR

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19 aşısının ilk dozunu aldıktan sonra enfeksiyon nedeniyle yeniden hasta olan az sayıda kişi olduğu belirtildi. Araştırmacılar, yeniden enfekte olan kişilerin çok yaşlı veya hasta olma riski taşıyanlar olduğunu ifade ederek, aşıların “asla yüzde yüz mükemmel sonuç veremeyeceğini” ve aşıdan sonra enfeksiyon görülme riskinin olabileceğini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com