celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 23 Ocak 2022 384 Görüntüleme

Rusya’dan Belarus’a askeri sevkiyat sürüyor

Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik askeri harekat hazırlığı içinde olduğu söylentileri, tatbikat sevkiyatıyla yeni bir boyut kazandı.

“Müttefik Kararlılığı-2022” tatbikatı için Belarus’a askeri sevkiyatlarına sürdüren Rus ordusu, iki S-400 hava savunma sistemini ve 12 Su-35 savaş uçağını bu ülkeye gönderdi.

RUSYA ASKER GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR

Sevkiyat, demir yoluyla da yapılmaya devam ediyor. Tank ve ağır zırhlı araçların da sevkiyat kapsamına alınması, Ukrayna ile gerilimi tırmandıracak bir hareket olarak değerlendiriliyor.

ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI

Gazeteci Gulsum Khalilova, söz konusu tatbikata ilişkin Rus ordusunun hazırlıklarından fotoğraflar paylaştı. Karelerde, trenlere yüklenen askeri araçlar ve Rus askerleri görülüyor.

İNGİLTERE’NİN AÇIKLAMASI RUSYA’YI KARIŞTIRDI

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’da Rus yanlısı yönetim kurma planı yaptığının tespit edildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, “Elimizde, Rus hükümetinin Kiev’de Rus yanlısı bir lideri göreve getirmek istediğini gösteren bilgi var. Eski Ukraynalı milletvekili Yevhen Murayev potansiyel bir aday olarak görülüyor.” denilmişti.

RUS ELÇİLİK: PROVOKASYON YAPMAYIN

İngiltere’deki Rusya Büyükelçiliği, yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Londra’yı, mevcut aşırı sıcak durumda çok tehlikeli olan gülünç retorik provokasyonları durdurmaya ve Avrupa güvenliği konusunda güvenilir garantiler sağlamak için gerçek diplomatik çabalara katkıda bulunmaya çağırıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com