celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 8 Nisan 2022 321 Görüntüleme

AB liderleri Leyen ve Borrell, Ukrayna’nın Buça kentini ziyaret etti

Rusya-Ukrayna savaşında en trajik görüntüler, başkent Kiev’in kuzeybatısında yer alan Buça şehrinden geldi.

Rus ordusunun çekildiği şehirde, sokaklarda sivillerin elleri arkadan bağlanmış şekilde infaz edilmiş görüntülerinin yankıları sürüyor.

AB liderlerinden Buça ve Kiev’e ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna’nın Buça kenti ile başkenti Kiev’i ziyaret ettiklerini duyurdu.

Sabah erken saatlerde Kiev’e yola çıktığını açıklayan von der Leyen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Buça’yı ziyaret ettiğini bildirdi.

“Buça’da insanlığımız paramparça oldu”

Von der Leyen, “Buça’da insanlığımız paramparça oldu. Ukrayna halkına mesajım: Vahşetlerin sorumluları adalete teslim edilecek. Sizin kavganız bizim kavgamızdır. Bugün size Avrupa’nın yanınızda olduğunu söylemek için Kiev’deyim.” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı’na eşlik eden Borrell de Buça’yı Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile ziyaret ettiklerini bildirdi.

AB’nin Ukrayna başsavcısını, soruşturmayı ve kanıt toplamayı desteklemek için eğitim ve ekipman sağlama konusunda destekleyeceğini belirten Borrell, kayıp şahıslarla ilgili veri toplanmasını desteklemek için 7,5 milyon avro değerinde bir proje başlatacağını duyurdu.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com