celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 1 Şubat 2017 516 Görüntüleme

Yunanistan FETÖ’nün Askerleriyle İlgili Kararını Verdi

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün giriştiği darbe kalkışmasına katılan ve kalkışmanın başarısız olduğunu anladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri helikopterle Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan teröristlerin davası bugün Yunanistan'da görüldü.

15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü‘nün giriştiği darbe kalkışmasına katılan ve kalkışmanın başarısız olduğunu anladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri helikopterle Yunanistan’a kaçarak sığınma talebinde bulunan teröristlerin davası bugün Yunanistan’da görüldü.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Yunanistan’a kaçan ve o tarihten itibaren tutuklu olarak yargılanan 8 darbeci askerle ilgili mahkeme bugün kararını açıkladı. Daha önce Türkiye’ye teslim etmeyeceklerini açıklayan mahkeme heyeti, darbecilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Geçtiğimiz hafta darbeci askerleri Türkiye’ye iade etmeyeceklerini açıklayan Yunan mahkemesine Türkiye çok sert bir yanıt vermiş ve olay dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Adalet Bakanlığı’nın iki kez iade talebinde bulunmasına rağmen talepleri olumsuz karşılayan mahkeme heyeti askerlerin de serbest bırakılmasını talep etmişti. Atina İdare Mahkemesi, sekiz askerin tutukluluk halinin üç ay daha devam etmesine karar verdi.

Yunanistan’a firar eden darbeci askerlerin darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyecek ekibin başındaki subaylarla telefon trafiği de tespit edildi.

Darbeci askerler Yunanistan makamlarına verdikleri ilk ifadede darbe girişimine katılmadıklarını can güvenliklerinden endişe duydukları için Yunanistan’a kaçtıklarını belirtmişlerdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com