celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Genel 23 Temmuz 2022 324 Görüntüleme

Su Deposu Üretimi

Su depoları üretilirken ihtiyaç göz önünde bulundurulduğu için neye göre ihtiyaç duyuluyorsa seçimde ona göre yapılmaktadır. Su depoları genellikle kullanıma yönelik alanlarda yapılmaktadır. Büyükşehirlerdeki binalara baktığımızda içme suyu depoları olsa da genellikle eski tip depolar olduğundan sağlıklı bir kullanım sunmadıkları için kullanılmazlar. Pek çok su deposunun kullanılmadığı için atıl vaziyete döndükleri de açıktır. Bir su deposunun olup kullanılmaması ayrı bir sorun olurken bazı apartmanlarda ise hiç su deposu bulunmamaktadır. Bu nedenle öncelik bu binaların ihtiyaç duydukları su depolarına sahip olmaları gerekir.

Galvaniz Su Depoları

Teknolojinin gelişmesi su depolarında kullanılan malzemelerin kalitesini ve özelliklerini de artırmıştır. Bugün su depolarında ya galvaniz ya da çelik kullanılır. Bu sayede depo içindeki suyun uzun süre boyunca bozulmadan ve kirlenmeden saklanması sağlanmış olacaktır. Galvaniz su deposu paslanmaya karşı dirençli olduğundan dolayı beklentileri karşılayabilir.

Su deposunun beklentiyi karşılayabilmesi için aynı zamanda büyüklüğünün de istenilen boyutta olması gerekir. Yoğun bir kullanım söz konusu olacaksa daha büyük olan bir modele ihtiyaç vardır. Depodan alınan suyun yukarı katlara taşınabilmesi ise hidrofor sayesinde mümkün olur. Hidrofor elektrikle çalışarak basınçlı hava sayesinde suyu taşıyabilir. Apartmanlardaki sistemler otomatik olduğu için suların kesilmesi durumunda hemen hidrofor devreye girer ve depodaki suyu taşımaya başlar. Depodaki su sürekli devir daim içinde de olabilir sabit su kesildiğinde de devreye girebilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com