celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 17 Aralık 2022 207 Görüntüleme

AP’deki yolsuzluk şüphesi nedeniyle Yunan milletvekilinin parti üyeliği askıya alındı

Yunanistan’daki iktidar partisi Yeni Demokrasi’den yapılan açıklamada, Parti Başkanı olan Başbakan Kiryakos Miçotakis’in kararı ile AP Milletvekili Maria Spiraki’nin parti üyeliğinin soruşturma tamamlanana kadar askıya alındığı ifade edildi.

Açıklamada, soruşturma devam ettiği sürece, Spiraki’nin bir sonraki genel seçimlerde Selanik’ten milletvekili adayı da olamayacağı vurgulandı.

AB Başsavcılığından yapılan açıklamada, Belçika’da bir süredir devam eden yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının odağındaki isimlerden Yunan milletvekili Eva Kaili ve Avrupa Halk Partisinden (EPP) Maria Spiraki’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması istenmişti.

AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi’nden (OLAF) gelen bir soruşturma raporunda, AB bütçesinin kötüye kullanımını içeren bir yolsuzluk şüphesi bulunduğu bildirilmişti.

Yolsuzluk konusunun parlamentoda çalışan asistanlara ödenen ücretlerle ilgili parlamento ödenekleriyle bağlantılı olduğu kaydedilmişti.​​​​​​​

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com