celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 10 Aralık 2015 126 Görüntüleme

Alevilere karşı yapılan provokatif saldırılar meclise taşındı

Geçtiğimiz aylarda Esenler Ana Fatma Cemevinde düzenlenen iftar sonrası dağılan yurttaşlara kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapılmış, saldırıda cemevinde maddi hasar oluşmuş ve birçok kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrası polis ekiplerine ifade veren görgü tanıklarından Pendik hastanesi sahibi Ali Keskin konu ile ilgili gazetecilerle konuşmuş ve saldırıyı kınamıştı
– “bugüne kadar Alevi toplumuna yapılan saldırılarda bir cezasızlık hali söz konusu olmuştur. Onlarca yıldır Alevi toplumuna saldırılar düzenleyenler ortaya çıkarılmamış ve cezalandırılmamıştır. Hatta bazı durumlarda failler aranmalarına rağmen ülke içinde dolaşabilmiş ve devlet memuru olabilmişlerdir. Sivas katliamının sanıklarını savunan pek çok avukat daha sonra AKP milletvekili olmuştur. Maraş katliamının planlayıcıları siyasete atılıp milletvekilliği yapmıştır. Dolayısıyla Alevilere saldırmanın cezası yoktur. Bu saldırıları gerçekleştirenler bunu gayet iyi bilirler. Derin devlet ya da benzeri yapıların, değişik planları için ilk saldırdığı topluluğun Aleviler olması hiç garipsenmemelidir. Aleviler şunu gayet iyi bilir ki, onlarca yıldır Alevleri katleden suçlular ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşmaktadır ve aynı şeyi bir daha yapmamaları için hiçbir neden yoktur diyerek belirtmişti.

Ali Keskin uzun yıllardır alevilere destek bulabilmek adına ,hükümetle ve muhalif partilere seslerini duyurabilmek için çalışmalar yürütmüş, Bu konuda ak parti ve hükümetten destek bulamamış fakat ana muhalefet partisi milletvekili Barış Yarkadaştan bu konuyu meclise taşıyacaklarından yana söz almıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com