celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 4 Nisan 2017 671 Görüntüleme

IŞİD Rusya’da Terör Saldırısı Gerçekleştirdi

Rusya'da şehrin işlek metro istasyonlarında patlayan bombalar sonucu 10'dan fazla kişi yaşamını yitirirken, 50'den fazla kişi de yaralandı.

Rusya‘da şehrin işlek metro istasyonlarında patlayan bombalar sonucu 10’dan fazla kişi yaşamını yitirirken, 50’den fazla kişi de yaralandı.

Petersburg kentinde halkın yoğun olarak kullandığı iki metro istasyonunda meydana gelen patlamaların ardından açıklama yapan Rus yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğu ve ilk belirlemelere göre de örgütün IŞİD olduğu ifade edildi. Aynı zamanda Rusya’nın Devlet Başkanı Vlademir Putin’in de patlama olduğu esnada Petersburg kentinde bulunduğu öğrenildi.

Art arda bulunan iki metro durağında meydana gelen patlamaların görüntüleri de basına sızdı. İlk izlenimlere göre bombalar metro istasyonlarına bırakılarak uzaktan patlatılmış. Polis bombacının görüntülerine de ulaşırken, her yerde bombayı metroya koyan teröristi arıyor. Saldırının ardından metro istasyonlarını kapatarak inceleme yapan polis ekipleri iki durak ötede de patlamaya hazır halde bekleyen bomba bularak, etkisiz hale getirdi.

Suriye’deki IŞİD örgütlenmesine karşı havadan askeri harekat düzenleyen Rusya, IŞİD’in çok sayıda zayiat vermesine neden olmuştu. Eylemin IŞİD’in bir misillemesi olduğu iddia edilirken, geçtiğimiz haftalarda IŞİD tarafından yayınlanan Rusya karşıtı afiş saldırının IŞİD’i yapmış olma ihtimalini de güçlendirdi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürerken, polis her yerde eşkali belirlenen teröristi arıyor.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Mustafa Koç Hayatını Kaybetti

Mustafa Koç Hayatını Kaybetti

Tema Tasarım | Osgaka.com