celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 4 Nisan 2017 654 Görüntüleme

Balyoz Mağduru Dursun Çiçek Tazminatı Beğenmedi

FETÖ'nün planladığı Balyoz kumpasında hüküm giyerek yaklaşık 3,5 sene cezaevinde yatan emekli asker ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek'e mahkeme tazminat ödenmesine karar verdi.

FETÖ’nün planladığı Balyoz kumpasında hüküm giyerek yaklaşık 3,5 sene cezaevinde yatan emekli asker ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek’e mahkeme tazminat ödenmesine karar verdi.

FETÖ’nün ordudaki vatansever subayları tasfiye etmek için planladığı, hakim ve savcılarının planlarıyla hayata geçirilen Balyoz ve Ergenekon davalarının mağdurlarından CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek müebbet hapisle yargılanmış davaların yeniden görülmesiyle beraber 2015 yılında cezaevinden tahliye edilmişti. Yaşanan bu mağduriyet ve itibar kaybı nedeniyle mahkemeye başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açan Dursun Çiçek’in mahkemesi karara bağlandı ve mahkeme Çiçek’e toplamda 89 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Kararı beğenmeyen Çiçek, en çok mağdur olanın kendisi olmasına rağmen en az tazminatı da kendisinin aldığını dile getirerek mahkeme heyetinde sözlü itirazda bulundu.

Daha önce de tutuklu yargılanıp daha sonra suçsuz oldukları anlaşılarak beraat eden emekli Tümgeneral Salim Erkal Bektaş ve emekli Korgeneral Engin Alan da mahkemeye başvurarak tazminat talebinde bulunmuştu. Mahkeme Tümgeneral Salim Erkal Bektaş’a toplam 1 milyon 499 bin, emekli Korgeneral Engin Alan’a 1 milyon 363 bin lira maddi-manevi tazminat ödenmesine karar vermişti.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com