celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 9 Ağustos 2017 856 Görüntüleme

Korgeneral Abdullah Barutcu Tahliye Edildi

15 Temmuz’da FETÖ’nün yapmaya çalıştığı darbeden sonra tutuklanarak cezaevine koyulan EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu “tutuklu kaldığı süre” göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar eski Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil, EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu, EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı eski tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu ile tutuksuz sanıklar eski EDOK Muharebe Geliştirme Daire Başkanı emekli tuğgeneral Mehmet Topçu ve EDOK Muhabere Geliştirme Başkanlığı Alınan Dersler Merkezi Faaliyet Gözlem Kısmında Gözlem Subayı eski binbaşı Ersal Duman hazır bulundu.

İzmir’de görülen “Askeri casusluk kumpas davasından” tutuklu sanık EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanık avukatlarının talepleri ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.
Buna göre heyet, sanık eski korgeneral Barutcu’nun, “suçun vasfı ve mahiyeti”, “delillerin sanık lehine değişme ihtimalinin bulunması” ve “tutuklu kaldığı süre” göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kupal Ailesi Paramparça Oldu

Kupal Ailesi Paramparça Oldu

Tema Tasarım | Osgaka.com