celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 10 Şubat 2017 686 Görüntüleme

Ukrayna’ya Vizesiz ve Pasaportsuz Giriş Yapılabilecek

Artan terör olayları nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektörünü canlandırmak için Dışişleri Bakanlığı girişimlerinden sonuç almaya başladı.

Artan terör olayları nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektörünü canlandırmak için Dışişleri Bakanlığı girişimlerinden sonuç almaya başladı.

Son yıllarda kötüye giden turizm sektörüne canlılık katmak ve hem turistleri hem de turizmcileri memnun etmek için girişimleri artıran hükümet yetkilileri sonuçlar almaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan anlaşma ile iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartıyla seyahat yapabileceğini duyurdu. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaptığı temaslardan sonuç alan Bakan Çavuşoğlu iki ülke arasında ziyaret ve turist sayılarını artırmayı hedeflediklerini ve bu amaç doğrultusunda bir mutabakata vardıklarını açıkladı. Yaz sezonu açılmadan anlaşmanın resmileşmesini umut ettiklerini belirten Çavuşoğlu bazı teknik ayrıntıların kısa sürede tamamlanacağını ve imzaların karşılıklı atılacağını belirtti.

Geçtiğimiz senede Ukrayna’yla bir anlaşma yapılmış ve iki ülkede de vizesiz kalış süresi 2 aydan 3 aya çıkarılmıştı.

Bu tarz anlaşmaların diğer ülkelerle de yapılması konusunda çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com