celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Sağlık 2 Ekim 2018 403 Görüntüleme

Kusursuz Bacaklar İçin Bakım Önerileri

Yaz aylarıyla birlikte gardroplarda düzen değişmeye askılı ince elbise ve t-shirtler, mini etekler ve şortlar dolaplarda yerini almaya başladı.  

Her kadının hayali olan sağlıklı görünen, ışıltılı kusursuz bacaklar ise şu sıralar tüm kadınların merak konusu. Bu yazımızda giydiğiniz şort ve etekler ile harika görünmenizi sağlayacak kusursuz bacaklara sahip olmanız için gerekli uygulama ve yöntemleri siz değerli okuyucularımız için derledik.  

1- Bacaklarınıza peeling ile iyi bakın 

Cilt üzerinde oluşan ölü tabaka cildimizin ışıltısını ve nemini alarak nemsiz, mat ve kuru bir görünüme neden olur. Ayrıca cilt üzerinde oluşan ölü tabaka batık gibi birçok kadının korkulu rüyasının da temel sebebidir. Haftada bir uygulayacağınız peeling ile bacaklarındaki ölü deriyi uzaklaştırarak bacaklarınızda daha sağlıklı ve ışıltılı bir görüntü sağlamış olursunuz. İster piyasada bulunan çok çeşitli peeling ürünleri isterseniz evde kendiniz hazırlayabileceğiniz basit ve kolay peeling malzemeleri ile bacaklarınızdaki ölü deriyi atarak hayal ettiğiniz kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz.  

2- Doğru traş yöntemi 

Bacaklarda oluşan tüyler düzenli aralıklarla ve kesinlikle cilt tipinize uygun yöntemlerle alınmalı. Ağda cilt üzerinde oluşan ölü tabakayı da ciltten uzaklaştırdığı ve daha geç uzayan tüyler ile daha sağlıklı ve kullanışlı olduğu için kesik ve yara izlerine, daha sık ve sert tüylere sebep olan traş bıçakları ile uygulamaya nazaran siz değerli okuyucularımız için tavsiye ettiğimiz yöntemdir. Sir, el ve ılık ağda gibi birçok çeşidi bulunan ağdalardan cildinize en uygun olanı seçerek ve tüylerinize çıkış yönünde uygulayıp tüylerinizin çıkış yönüne ters şekilde çektiğinizde en doğru yöntem ile bacaklarınızdaki istenmeyen tüylerden kurtulmuş olacaksınız.  

3- Soğuk su ve fırça ile masaj yapın 

Soğuk su ile alınan duşun vücuda etkisi tartışılmaz. Duşun son bir kaç dakikasında vücudunuza ister el ile ister cildinize uygun bir fırça ile masaj yaparak uyguladınız soğuk su kan dolaşımını arttırır, selülit oluşumunu engeller ve bacaklarınıza daha canlı bir görünüm kazandırır.  

4- Bacaklarınızı nemlendirin 

Her duştan sonra, ağda, epilasyon ve traşlama işlemlerinden sonra bacaklarınızı mutlaka masaj yaparak nemlendirin. Nemin tüm vücudumuz gibi bacaklarımız için de çok önemli bir sağlık ve bakım faktörü olduğunu unutmayın. 

5- Düzenli spor ve yürüyüş yapın 

Daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için düzenli spor yapmaya özen gösterin. Tempolu yürüyüşler ile bacak kaslarınızı çalıştırın ve selülit oluşumunu engelleyerek daha fit bacaklara sahip olun. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com