celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 13 Ocak 2016 898 Görüntüleme

Sultanahmet’teki Patlamada Rehber Onlarca Kişiyi Kurtardı

Geçtiğimiz gün İstanbul’un en turistik semti olan Sultanahmet Meydanı‘nda patlayan bomba 10’dan fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

IŞİD terör örgütü üyesi bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu turistlerin yoğun olarak bulunduğu Sultanahmet Meydanı’nda çok sayıda turist ölürken, 10’dan fazla turist de yaralı olarak hastanelere kaldırıldılar. O anları an be an yaşayan Alman kafilesinin turist rehberi Sibel Şatıroğlu olay anını emniyet güçlerine anlattı. Canlı bombayı son anda gördüğünü ifade eden Şatıroğlu, bomba olduğunu anlar anlamaz “Lauft Weg” diye bağırdığını belirtti. Alman kafilesi bu bağırışın ardından hızla koşmaya başlarken, Şatıroğlu’nun bu bağırmasıyla çok daha fazla kişinin ölmesi önlenirken Şatıroğlu da bacağından yaralandı. Kulaklarında da duyma kaybı meydana gelen Şatıroğlu, grubun içindeki yabancıyı hemen ayırt ettiğini ve canlı bombanın temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu söyledi. Almanca kaçın diye bağırdıktan saliseler sonra bombanın patladığını söyleyen Şatıroğlu, canlı bombanın pimi çektiğini ve kendini patlattığı anı gördüğünü söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com