celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 16 Ocak 2020 1202 Görüntüleme

Esed rejimine bağlı üst düzey bir yetkili, Süleymani’nin yerini ABD’lilere söylemiş

ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesi sonrası Suriye Devlet Başkanı Esed’i zora sokacak bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Süleymani’nin yerini Suriyeli üst düzey bir yetkili, ABD’lilere bildirdi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Beşşar Esed rejimine bağlı üst düzey bir yetkili tarafından ele verildiği iddia edildi.

İngiliz The Independent Arabic’in Batı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İranlı komutan Süleymani, Suriyeli üst düzey bir yetkilinin sızdırdığı bilgiler sonucu ABD’nin hava saldırısına hedef oldu.

UZUN SÜREDİR İLETİŞİM HALİNDEYDİ

Süleymani’nin Suriye topraklarında gittiği yerlere ilişkin detayların yanı sıra sivil bir uçakla kendisi ve yanındakilerin seyahat bilgilerini ABD’ye sızdıran Suriyeli yetkili, uzun süreden beri Amerikalılarla iletişim halindeydi.

Esed rejimine bağlı üst düzey yetkili, Süleymani’nin Suriye topraklarında hedef alınmaması yönünde Amerikalılara şart koştu.

ABD’LİLER TELEFONU DİNLEMEYE ALDI

Süleymani’nin uçakta bulunduğundan emin olduktan sonra takibe başlayan ABD’liler, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in telefonunu da dinlemeye alarak, Süleymani ile Mühendis arasındaki diyaloğu anbean takip etti.

ABD’liler, söz konusu dinlemeler sonucu Süleymani ve Mühendis’in ABD ile İsrail’e karşı Irak, Suriye, Lübnan ve diğer bazı bölgelerde büyük eylemler yapmaya hazırlandıklarını saptadı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 Ocak’ta İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis’in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com