celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 31 Ocak 2020 4574 Görüntüleme

İngiltere’de iki kişide koronavirüs tespit edildi

Çin’de ortaya çıkan ve şimdiye kadar 213 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs, şimdi de İngiltere’de görüldü. İngiltere Sağlık Bakanlığı, koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınan iki kişide virüs tespit edildiğini doğruladı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye dek 213 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Dünyanın bir çok ülkesine yayılan koronavirüs bu kez İngiltere’de ilk kez görüldü. İngiltere Sağlık Bakanlığı, “İki kişide koronavirüsü tespit ettik” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI DOĞRULADI

İngiltere Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “İngiltere’de aynı ailenin üyesi olan 2 hastanın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını doğrulayabiliriz.” ifadesi kullanıldı.

HASTALARLA TEMAS EDEN KİŞİLER TESPİT EDİLECEK

Hastalara gerekli tedavinin uygulandığı ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için enfeksiyon kontrol prosedürlerinin kullanıldığının belirtilen açıklamada, bu hastalarla temas eden kişilerin belirlenmesine çalışıldığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta tespit edilmişti. Çinli yetkililer virüs yüzünden bugüne kadar 213 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Virüs bulaşan kişilerin sayısının bin 527’sinin durumu ağır olmak üzere, 9 bin 692’ye çıkarken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com