celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 11 Şubat 2016 698 Görüntüleme

Akit ve Yenişafak Gazetelerine Sabaha Karşı Saldırı

Hükümete yakınlığıyla bilinen ve farklı görüşte olanları hedef göstermeleriyle bilinen Yenişafak ve Akit Gazetelerinin medya binalarına sabaha karşı molotoflu ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Küçükçekmece ve Bayrampaşa’da bulunan medya binalarının önüne gelen yüzleri maskeli kişiler önce molotof kokteyli attı, ardında da uzun namlulu silahlarla binayı taradı. Binanın giriş kapısına atılan molotof kokteyli kapıya hasar verirken, uzun namlulu silahlarla da taranan binada bir çok cam ve çerçeve kırıldı. Maddi hasarın oluştuğu saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, bina girişinde çıkan yangın güvenlik görevlisinin müdahalesiyle söndürüldü.

Saldırının haber verilmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi gelirken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri altında binada incelemelerde bulundu.

Farklı semtlerdeki her iki medya grubuna da eş zamanlı yapılan saldırılar olayın planlı bir şekilde yapıldığı ihtimallerini akıllara getirdi.

Polis saldırganların yakalanması için soruşturma başlatırken olayın duyulmasının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olayı kınayan bir açıklama yayınladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com