celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 30 Ocak 2017 537 Görüntüleme

Kanada’nın Başkentinde Camiye Saldırı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Müslümanlara ve göçmenlere karşı ırkçı söylemleri tüm dünyada tepkiyle karşılaşırken Kanada'da Camiye saldırıya neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni başkanı Donald Trump’ın Müslümanlara ve göçmenlere karşı ırkçı söylemleri tüm dünyada tepkiyle karşılaşırken Kanada’da Camiye saldırıya neden oldu.

Kanada’nın başkenti Quebec City‘de içinde cami de olan İslam Kültür Merkezi’ne yatsı namazının kılındığı esnada kimliği belirlenemeyen 3 kişi silahla saldırı düzenledi. 6 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı saldırının ardından 2 kişi gözaltına alınırken, üçüncü saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yaşanan olayın ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı mesajlarını iletti. Yapılan bu saldırının Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı olduğunu belirten Başbakan Trudeau başkentte güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık sürecindeki ırkçı söylemleri ve başkan olduktan sonraki ilk icraatleri büyük tepki çekmiş, başta ABD halkı olmak üzere dünyanın bir çok yerinde protesto gösterileriyle eleştirilmişti. Dünyada artan İslamofobi’ye çanak tutan Trump’ın söylemlerinin ardından böyle bir saldırının meydana gelmesi, bu tarz saldırıların özellikle batı ülkelerinde ve Amerika eyaletlerinde artacağı endişesine neden oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com