celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 15 Temmuz 2022 280 Görüntüleme

Danimarka’da lunaparkta rollercoaster raydan çıktı: 1 çocuk öldü

Danimarka’nın en büyük ikinci şehri Aarhus’ta bulunan Tivoli Friheden adlı lunaparkta bulunan Cobra adlı rollercoaster’ın (lunapark treni) arkasında iki koltuğun olduğu vagon raydan çıktı.

1 çocuk öldü, 1 çocuk yaralandı

Kaza sonucu 14 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 13 yaşındaki bir çocuk ise yaralandı.

Kazanın ardından lunapark kapatılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis tarafından yapılan açıklamada, “Perşembe öğleden sonra Aarhus’taki Tivoli Friheden’de trajik bir kazadan sonra Kopenhaglı 14 yaşında bir kız öldü” ifadeleri kullanılarak, tanıklardan kaza hakkında bildiklerini anlatmasını ve kaza anını kayıt altına alanların görüntüleri kendileri ile paylaşmasını istedi.

İHA’da yer alan habere göre, lunaparkın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Cobra adı verilen 400 metre uzunluğundaki tren saatte 70 kilometre hıza ulaşıyor.

Aynı lunaparkta daha önce de kaza olmuştu

Öte yandan söz konusu lunapark 2008 yılında açıldıktan kısa bir süre aynı rollercoaster’ta benzer bir kaza meydana gelmiş ve 4 kişi yaralanmıştı.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com