celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 7 Ekim 2022 243 Görüntüleme

Cezayir Başbakanı gıda ürünlerine ulaşamayan halktan özür diledi

Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman, Cezayir Meclisinde düzenlenen oturumda, hükümetin yıllık çalışmalarının sonuçlarını sunmak üzere  milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cezayir Başbakanı, devlet tarafından sübvanse edilen çeşitli tüketim ürünlerinin piyasada bulunmamasıyla ilgili sorulara cevabında stokçuları suçladı.

“Her aile reisinden ve ev hanımından özür dilerim”

Piyasaya yeterince ürün sunduklarını söyleyen Bin Abdurrahman, “Yaygın olarak tüketilen bazı ürünleri elde etmekte zorlanan her aile reisinden ve ev hanımından özür dilerim. Onlara söz veriyorum ki, devlet, Cezayirlilerin günlük ekmeğiyle oynamak isteyen herkese demir yumruğunu indirecektir.” dedi.

“Piyasada sofralık yağ, süt ve irmik gibi ürünlerde kıtlık var”

Bin Abdurrahman, bu ürünlerin karışıklık ortamı yaratmak ve devleti daha önceki “acımasız” ithalatçılara kapıyı sonuna kadar açmaya zorlamak için piyasadan çıkarıldığını savundu.

Cezayir’deki tüketici dernekleri, son haftalarda piyasada sofralık yağ, süt ve irmik gibi yaygın olarak tüketilen ürünlerde ciddi bir kıtlık olduğundan yakınıyor.

Düşük gelirli halk için yaklaşık 15 milyar dolar ayrılıyor.

AA’nın haberine göre, Cezayir düşük gelirli kesimleri destekleme politikası kapsamında bütçede her yıl ortalama 15 milyar dolarlık kaynak ayırıyor.


Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com