celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 14 Ağustos 2017 566 Görüntüleme

DEAŞ, Kuzey Irak’ta ABD Askerlerine Saldırdı

Amerika liderliğinde yerel yönetim güçleriyle Kuzey Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonlarda iki ABD askerinin öldüğü, beşinin de yaralandığı açıklandı.

Kuzey Irak‘ta 13 Ağustos’ta terör örgütü DEAŞ‘ın Amerika askerlerine saldırması sonucu iki ABD askerinin öldüğü beşinin de yaralandığı açıklandı. Saldırının DEAŞ’ın elinde bulunan Telafer’in doğusunda gerçekleştiği bildirildi.

DEAŞ karşıtı koalisyonun komutanı Korgeneral Steve Townsend de yaptığı yazılı açıklamada, “DEAŞ karşıtı tüm koalisyon, bu kahramanlar için en derin taziyelerini sunmaktadır.” ifadesi kullandı.

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak’ta askeri operasyonlara katılan 2 ABD askeri öldü, 5 asker de yaralandı. Olayın “düşmanla temastan kaynaklanmadığını” söyleyen ABD Merkez Komuta açıklamasında, olayla ilgili açık bilgi verilmedi ve askerlerin kimlikleri belirtilmedi.

Irak’ta DEAŞ’a karşı mücadele eden ABD güçlerinin komutanı olan General Stephen Townsend, “Koalisyon olarak, bu kahramanların ailelerine, dostlarına ve ekip arkadaşlarına başsağlığı dileklerini yolluyoruz,” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com