celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 14 Şubat 2016 920 Görüntüleme

Bağdat Caddesi Kazasında Karar Çıktı

Bağdat Caddesi’nde çiçek satan üniversite mezunu Mehmet Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan ve uzun süre adaletten kaçan Murathan Öztürk hakkında karar verildi.

Tutuklu olarak yargılanan Murathan Öztürk yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilirken dava sürecinde de adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Murathan Öztürk ve çiçekçi Mehmet’in kardeşi Cengiz Kaya katılırken, hakim kazayla ilgili gelen raporu mahkemede paylaştı. Sürücü Murathan Öztürk’ün kontrolsüz şerit değiştirdiğini ve kavşağa yaklaşmadan önce hızını azaltmadığı belirtilirken direksiyon idare hatası nedeniyle çiçekçi Mehmet’in ölümüne neden olduğu belirtildi.

Hakimin özel hastaneden alınan alkolsüzlük raporunun sahte olmasının sorusuna da tutuklu sanığın avukatı bu durumun kendilerini bağlamadığını, hastanenin sorunu olduğunu belirten gülünç bir yanıt verdi. Ayrıca savcılığın sahte alkol raporuyla ilgili de soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tutuklu sanık Öztürk ayrıca yaptığı savunmada AK Partili olmasının ve Gençlik Kolları eski başkanı olmasının muhalif basınca çok kullanıldığı ve mahkemeyi etkilemeye yönelik haberler yapıldığını belirtti. Tahliye olmak istediğini belirten Öztürk’e mahkeme olumsuz yanıt verirken sanığın 7 yıl cezaevinde kalmasına hükmetti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com