celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 12 Mart 2017 685 Görüntüleme

Bakan Kaya’ya Schengen Yasağı Şoku

Geçtiğimiz gün Hollanda'yla krize neden olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ülkeye alınmama nedeninin başka diplomatik sorunlar da doğurabileceği belirtildi.

Geçtiğimiz gün Hollanda’yla krize neden olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya‘nın ülkeye alınmama nedeninin başka diplomatik sorunlar da doğurabileceği belirtildi.

Hollanda’da istenmeyen kişi ilan edilen Bakan Kaya, Hollanda’nın bu hukuki kararının ardından diğer Avrupa ülkelerine de giremeyecek. Üstelik girmesi halinde ise hem hapis cezası hem de sınır dışı edilme tehditiyle karşı karşıya kalabilir.

Hollanda’nın istenmeye kişi kararı diğer AB üyesi ülkeleri de kapsıyor. Avrupa Birliği üyesi bir devlet istenmeye kişi ilan ettiği kişi diğer AB ülkelerine de giremeyecek maddesi Bakan Kaya’yı zor durumda bırakıyor. AB ülkeleri arasında yapılan Schengen anlaşması gereğince Bakan Kaya, ilgili madde gereğince 10 yıl boyunca Schengen ülkelerine giremeyecek. Bu durumun iptal edilmesi için ise Hollanda Adalet Bakanı’nın bu cezayı affetmesi gerekiyor.

Güvenlik tehditi içeren yabancı kişiler için işletilen istenmeye kişi cezasının Bakan Kaya’ya uygulanması diğer AB ülkeleri ile Türkiye arasında diplomatik krize neden olabileceği belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde iki ülke tarafından atılacak siyasi adımlar Bakan Kaya’nın da bir nevi Avrupa geleceğine de ışık tutacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com