celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 1 Nisan 2017 639 Görüntüleme

Abdullah Gül AK Parti’nin Kayseri Mitinginde Yok!

AK Parti'nin kurucularından ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de düzenlenecek AK Parti mitingine Gül'ün katılmayacağı belirtildi.

AK Parti’nin kurucularından ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri’de düzenlenecek AK Parti mitingine Gül’ün katılmayacağı belirtildi.

16 Nisan’da yapılacak başkanlık referandumu çalışmalarına devam eden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak bir miting yapma kararı aldı. Yarın Kayseri’de düzenlenecek mitinge katılıp katılmayacağı merak konusu olan Abdullah Gül‘ün siyasi programlara katılmama kararının devam ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı süresi bittikten sonra köşesine çekilen Gül, o tarihten bu yana hiçbir siyasi mitinge ve toplantıya katılmamasıyla biliniyor. Cumhurbaşkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadıkları fikir ayrılıkları da medyaya sık sık yansımış ve bu tartışmalar kurucusu olduğu AK Parti’den kopmasına neden olmuştu. Yine medyaya yansıyan haberlere göre Gül’e yakın isimlerin AK Parti içinden tasfiye edildiği iddiaları da Gül ile Erdoğan arasındaki tartışmayı destekler nitelikte olmuştu.

En son 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Facetime ile televizyonlara bağlanarak açıklama yapan Abdullah Gül o tarihten bu yana siyasi tartışmalara girmemiş ve medyadan uzak durmuştu.

Abdullah Gül’ün memleketi olan Kayseri’de yapılacak Başkanlık mitingine Abdullah Gül’ün katılmayacak olması getirilmeye çalışılan sistemi istemediğine dair yorumları da güçlendirirken Cumhurbaşkanlığı döneminde Başkanlık sistemi hakkındaki açıklamaları da sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com