celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 9 Şubat 2017 647 Görüntüleme

Suriye’de Rus Uçakları Askerlerimizi Şehit Etti

Suriye'de DEAŞ hedeflerini bombalayan Rusya'nın yanlışlıkla Türk askerlerinin bulunduğu binayı bombaladığı ve 3 askeri şehit edip, 11 askeri yaraladı.

Suriye’de DEAŞ hedeflerini bombalayan Rusya’nın yanlışlıkla Türk askerlerinin bulunduğu binayı bombaladığı ve 3 askeri şehit edip, 11 askeri yaraladı.

6 ay önce girdiğimiz Suriye’de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı harekatına Rus uçakları da havadan DAEŞ hedeflerini vurarak destek oluyordu. Türkiye’nin sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürdüğü Rus uçağının ardından iyileşen ilişkiler Suriye’de Rusya’yla beraber operasyon yapmaya kadar varmış ve karadan ilerleyen Türk birliklerine Rusya da havadan destek olmaya başlamıştı.

Bugün sabah 08:40 sıralarında Türk askerlerinin bulunduğu binaya gelen Rus bombası binayı yerle bir ederken 3 askerimizin de şehit düşmesine neden oldu. 11 askerimizin yaralandığı saldırıda yaralı askerlerimiz enkaz altından çıkartılarak tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi.

Fırat Kalkanı harekatı başladığı tarihten itibaren şehit sayımız 64’e yükseldi.

Yaşanan olayın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Bu saldırının ardından sosyal medyada Rusya’ya tepkiler gösterilirken iktidar yanlısı gazeteler ve gazetecilerin olayla ilgili sert yorumlardan kaçınması ve Rusların yanlışlıkla vurduğunun altını çizilmesi sosyal medya kullanıcılardan büyük tepki gördü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com