celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 19 Şubat 2016 799 Görüntüleme

Amerika YPG’yi Destekleyeceğini Söyledi

Ankara’da 28 vatandaşımızın şehit olduğu bombalı saldırının ardından soruşturma sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Terör saldırısının YPG terör örgütü tarafından yapıldığının tespit edildiğini yineleyen Davutoğlu, YPG’nin bölücü terör örgütü PKK’nın bir kolu olduğu ve terör örgütü olduğunu belirtti. Son günlerde dış politika YPG, PYD terör örgütlerinin, Rusya ve ABD tarafından terör örgütü kabul edilmemesini eleştiren hükümet kanadı iki devlete açık mesaj gönderdi. Türkiye’nin Suriye’deki YPG mevzilerini bombalamasını eleştiren ve bombardımanın sona ermesini isteyen ABD ve Rusya’ya mesaj gönderen Davutoğlu terör örgütlerine yönelik hem yurt içi hem yurt dışı operasyonlarının süreceği sinyallerini verdi.

Amerika devletinin YPG terör örgütüne yönelik desteğinin süreceği mesajlarını veren ABD Dışişleri Bakanı, IŞİD’e karşı en etkili savaşçı pozisyonunda olan YPG’ye desteklerinin süreceğini ve Türkiye’nin YPG’ye yönelik saldırıları durdurmasını istedi.

Ankara saldırısının arkasından YPG’nin çıkmasının ardından YPG’ye yönelik operasyonlar ve gözaltılar tüm hızıyla devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com